Stoppeldei Nij Beets geslaagd.

21 augustus 2016

Vandaag, 20 augustus 2016, samen met voorzitter Gerrit Lettinga naar de Stoppeldei in Nij Beets bij het Damhûs

Mooie grote stand op een gezellig veldje. Er was weer van alles te beleven. Maaien, ploegen en hooien met oude trekkers. Maaien met een zeis. Ringrij wedstrijd met zo`n 20 aanspanningen.

De hele dag waren er een paar honden die de schapen bij elkaar hielden, een prachtig schouwspel om naar te zien zoals die honden gefocust zijn op die schapen.

Er kwamen verschillende mensen langs de kraam om naar de muizen- en mollenvallen te kijken en te vragen hoe of die werkten. Er lagen ook een paar koeienhoorns op de tafel. Een vrouw met een paar kinderen dachten dat het grote tanden waren van een of ander dier!!!

We hebben vandaag een prachtige zonnige dag gehad.

(klik hier voor foto`s in fotogalerie)

Dieneke Hamstra


 

Groeten uit ......

13 augustus 2016

De redactie van de Afron ontving de groeten van Ă©Ă©n van haar leden vanuit Brits Columbia in Canada. Hij bezocht daar het British Columbia Farmmuseum te Langley (bij Vancouver). Volgens hun eigen website heeft men daar de grootste collectie trekkers van de gehele provincie.


Klik hier voor enkele foto's.


 

Paardendagen 30 juli 2016.

31 juli 2016

Geslaagde Paardendagen te Wâlterswâld met onder andere een demonstratie met hooioogstwerktuigen door de Afronleden Jan en Pieter Drost uit Blije.


Klik hier voor enkele foto's.


verder lezen »
 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »