Afronleden en 'Wâldgieltsjes'

26 juli 2016

Op vrijdag 22 juli 2016 hebben twee Afron leden een belangrijke rol gespeeld bij de promotie van het oude aardappelras 'Wâldgieltsjes', verbouwd door Jaap Wilman uit Ee. Onder grote publieke belangstelling zijn een aantal kisten met aardappelen per praam naar Dokkum vervoerd en bij het stadhuis aangeboden aan wethouder Albert van der Ploeg. Beide heren zijn reeds lang lid van de vereniging. Daarna is een gedeelte van de aardappelen met een oude Dexta trekker en een gerestaureerde Prins (Dokkum) landbouwwagen naar één van de supermarkten in Dokkum vervoerd.


Meer informatie kunt u vinden op Wâldnet en op RTV-Noord.


 

Frysk Lânboumuseum naar Goutum.

12 juli 2016

Vanmiddag, 12 juli 2016, heeft gedeputeerde Poepjes bekend gemaakt dat het Frysk Lânboumuseum naar Goutum verhuist. Opening begin 2018.

Het Landbouwmuseum opende haar deuren in mei 2008 in Earnewâld. Daarvoor stond het museum in Exmorra.


Klik hier voor een bericht in de Leeuwarder Courant.


Klik hier voor een bericht van Omrop Fryslân.


Klik hier voor een bericht op Waldnet.


 

Oldtimermiddag 25+ te Blije.

9 juli 2016

Op zaterdag 9 juli 2016 is weer de zo langzamerhand traditioneel geworden oldtimermiddag te Blije gehouden. Deelnemers met een trekker, werktuig, vrachtauto, auto, brommer of welk voortuig dan ook had vrij toegang en een koffiebon toe. Het publiek kon gratis alle mooie spul bekijken. Mooi dat vanwege een spatje regen, later op de middag, de bezoekers en deelnemers onderdak konden zoeken bij de snack- en consumtiewagens.


Klik hier voor enkele foto's.


 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »