Groeten uit ....zonder postzegel

29 mei 2015

De tijd dat men tijdens een reis of vanuit een streek waar men geniet van een welverdiende rust, een ansichtkaartje naar familie en vrienden stuurt is vrijwel verleden tijd. Niet dat de kaarten zo duur worden maar wel de postzegels. Daarbij komt het gemak van de moderne digitale apparatuur om foto's te maken en te versturen vrijwel kosteloos is ......., nadat de apparatuur gekocht is en de abonnementen afgesloten zijn.

De redactie van de AFRON stelt het op prijs om van haar leden reisverslagen en foto's te ontvangen die in het kader passen van de 'historische' of wat 'jongere' landbouw. Met uw toestemming zullen die dan geplaatst worden op de AFRON-website en/of in het verenigingsblad IT ARK van komende herfst.


 

De Sūkerei, Damwāld: Alde Maaie

9 mei 2015

Op zaterdag 9 mei 2015 organiseerde museum 'De Sūkerei' te Damwāld een 'ālde maaie'-dei, de dag waarop veel arbeidersgezinnen verhuisden van de ene naar een andere boer. De ālde maaie-dei was 12 mei en de nije maaie-dei 1 mei. Verhuisd werd er met een paard en een 'haeiwein' van de boer waar men naar toe ging.


Een groot aantal enthousiaste vrijwilligers in klederdracht brachten met veel verve de verhuizing in beeld. De vaste verhuizer met paard en wagen( in noord-oost Friesland) reed een rondje met het huisraad en leverde dat weer netjes af bij de pas leeggeruimde woning.


Klik hier voor enkele foto's.


 

Expositiemateriaal gevraagd.

1 mei 2015

Landbouw/veehouderij en 2e wereldoorlog


Voor een expositie in museum It Tsiispakhśs te Wommels over de relatie tussen de landbouw en de Duitse bezetter in de 2e Wereldoorlog vragen we het volgende.
Heeft u op zolder nog foto's of andere voorwerpen liggen die betrekking hebben op de landbouw/veehouderij čn de oorlogsjaren? Dan zouden wij dit graag van u lenen.

U kunt daartoe contact opnemen met:

tel.nr 0515-331587 of

via het e-mail adres: info@tsiispakhus.nl. 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »