Opendag fam van der Bos Holwerd.

15 maart 2017

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 2017 hield Maatschap van der Bos-Weidenaar te Holwerd (Witmonniksweg 1) een open dag in haar moderne bewaarplaats voor aardappelen.

De bedrijven die betrokken waren bij de bouw en de inrichting waren aanwezig met informatie. Een Afron-lid uit Dongeradeel heeft de mogelijkheid gekregen om twee opgeknapte machines t.b.v. de aardappelteelt ten toon te stellen.


Klik hier voor meer informatie (artikel in Nieuw Oogst 4 maart 2017).


Klik hier voor een enkele foto.

 

Eendenkorven vlechten.

1 maart 2017

Op zaterdag 25 februari 2017 organiseerde 'De Strampel', de vereniging van eendenkorfvlechters in Fryslân een inloop dag in het dorpshuis van Poppenwier.

Er werden korven gevlochten met verschillende materialen.

Ze waren ook te koop en er liep geregeld eentje met een korf naar buiten. Het was een gezellige middag.

Ook een aantal bestuursleden van de AFRON hebben deze bezocht.

Klik hier voor enkele foto's.


Zie ook de informatie op de website van D Strampel.


 

AFRON-website met zoekfunctie

27 februari 2017

De website van de Afron is inmiddels acht jaar 'in de lucht' en had hier en daar enige vernieuwingen nodig om mee te kunnen blijven doen in de snelle veranderingen op het gebied van elektronica. Dat is inmiddels aangepast (december 2016).


Zoeken naar een naam, persoon, ding of handeling.


Nieuw is dat er in het archief van de website gezocht kan worden op namen, artikelen, onderschriften bij foto's, enz. In het openingsscherm is boven de menubalk een kadertje geplaatst met de tekst 'zoek op deze site'. Wanneer je daar je zoekterm in vult en afsluit met 'enter' dan verschijnen de plaatsen waar het betreffende woord te vinden is.

 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »