'Bijgebouwen bij boerderijen'

18 oktober 2016

Op 30 oktober 2016 organiseren de Boerderijenstichting Fryslân, het Fries Landbouwmuseum en de Afron een gezamenlijke themamiddag met als thema 'BIJGEBOUWEN BIJ BOERDERIJEN'. De uitnodiging naar de donateurs van de Boerderijenstichting, de vrienden van het museum en de leden van de Afron zijn de deur uit, evenals de persberichten. De eerste reacties en aanmeldingen komen binnen. Ook vanuit de provinciale dagbladen is positief gereageerd.verder lezen »
 

Sukerei. Molen in gebruik.

14 oktober 2016

Op vrijdag 14 oktober 2016 is molen 'De Mearmin' feestelijk in gebruik gesteld. Voorzitter Leegstra heette de aanwezigen welkom en bedankte de instanties , medewerkers van bedrijven en vrijwilligers die er voor gezorgd hebben dat de in verval geraakte molen onder Rinsumageest verplaatst, gerestaureerd en weer opgebouwd kon worden op het museum terrein van de Sûkerei te Damwâld.

Onder grote publieke belangstelling hebben wethouder Albert van der Ploeg van Dongeradeel en wethouder Emke Peterson van Dantumadeel een nieuwe 'eerste steen' aan de molen geplaatst. Na deze officiële handeling werd de molen in het werk gesteld. Bij voldoende wind (en mogelijk wat blad loze bomen) bemaalt deze molen het terrein van het museum.

Het publiek kon de molen ook van binnen bekijken.

Na afloop was er koffie met oranje koek en een hapje en een drankje. Bedankwoorden waren er van voorzitter Leegstra en de heer Swierstra, bestuurslid van de Hollandse Molen, had nog een presentje voor de drie molenaars van deze molen.


Klik hier voor enkele foto's.


Klik hier voor enige informatie van Wâldnet.


 

September editie IT ARK

18 september 2016

In week 38 van 2016 zal het septembernummer van het ledenblad IT ARK aan de leden toegestuurd worden. De redactie is blij dat het weer gelukt is om een aantal interessante artikelen en berichten te verzamelen.


De indexen van alle artikelen van IT ARK en de speciale edities zijn weer bijgewerkt.


Uw verhalen, belevenissen en verslagen van activiteiten zijn weer van harte welkom voor de volgende editie.


 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »