OTMV ploegwedstrijd te Engwierum

3 oktober 2015

Onder ideale weersomstandigheden is de tot driemaal toe uitgestelde provinciale ploegwedstrijd met oude trekkers gehouden op zaterdag 3 oktober 2015 bij familie Wilman te Engwierum.

Omdat het stoppelveld tijdens natte omstandigheden is bemest waren de vastgereden en vrij diepe sporen een extra handicap voor het ploegen op de vrij zware klei.


Klik hier voor de uitslagen.


Klik hier voor enkele foto's.


verder lezen »
 

Aardigheidje. Even puzzelen.

30 september 2015

Ter gelegenheid van het feit dat er ca.300 nieuwsberichten met daaraan gekoppeld ca. 200 fotoalbums op de Afron-website zijn geplaatst heeft de redacteur 32 plaatjes bij elkaar gezocht die als 'openingsfoto' van een fotoalbum of fotogalerie zijn gebruikt. Kunt u ze allemaal weer terug vinden met de achterliggende foto-verslagen en nieuwsberichten?


Klik hier om het antwoordenformuliertje op te vragen dat u daarna kunt printen en eventueel opsturen naar de redactie. De namen van de eerste tien inzenders zullen 'als eeuwige roem' op onze webside worden vermeld.


Klik hier voor de 32 afbeeldingen.


 

Flaeijelfeest 2015.

29 september 2015

Op zaterdag 26 september 2015 werd weer het flaijelfeest te Oude- en Nieuwhorne gehouden. Onder ideale weersomstandigheden konden veel bezoekers genieten van de optocht en de vele demonstraties. Een van de Afron-leden demonstreerde het vroegere schudden, wiersen en 'tiemjen' van hooi. Twee ander leden uit de zuidwesthoek van Friesland reden mee in de optocht.


Klik hier voor enkele foto's.


 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »