Boeredei W‚ltersw‚ld

25 juli 2015

Boeredei in W‚ltersw‚ld op zaterdag 25 juli 2015.

Er waren wat het weer betreft onheilspellende voorspellingen, maar gelukkig is het slechte weer tot 's middags vier uur uitgebleven en was de Boeredei weer een druk bezocht, goed georganiseerd, gezellig evenement. Afron bestuursleden waren met materiaal in een stand aanwezig en er werd een praatje gemaakt met belangstellenden en leden. Jammer genoeg kon de 'Heaploech' van de Afron niet een demonstratie geven want het paard van Jan Drost was de avond ervoor bij de stoelendans uitgegleden en nu kreupel. De machines en het hooi waren er klaar voor, maar zonder paard kon er niet worden gewerkt. Om 4 uur werd alles in de kraam opgeruimd en daarna barstte de bui los.

Klik hier voor enkele foto's.


 

Trekkerdei Earnew‚ld 5 juli 2015

13 juli 2015

Zondag 5 juli 2015.

Vandaag voor de eerste keer als bestuurslid mee naar de Trekkerdei in Earnew‚ld.

Samen met Gerda Fokkema de stand van de AFRON bemand. De weersomstandigheden begonnen goed, maar in de loop van de morgen hebben we toch nog een paar dikke onweersbuien gehad. Er waren daardoor ook minder mensen dan in voorgaande jaren wat erg jammer was.

Er was genoeg te zien aan trekkers en stationaire motoren.

Het voorrijden van alle voertuigen was mooi om naar te kijken, zoveel enthousiaste mensen die hart voor hun hobby hebben.

Omdat de weersverwachtingen voor het einde van de middag erg slecht waren werd besloten om er drie uur maar een einde aan te maken en de boel in te pakken en op te laden.

De meeste mensen hebben onderweg naar huis hele dikke buien gehad.

Ik heb een hele gezellige dag gehad, en kon me uitleven in mijn hobby met het maken van foto`s.

Dieneke Hamstra


Klik hier voor een aantal foto's.


 

Pronkjedei te Dokkum.

11 juli 2015

Onder ideale weersomstandigheden is dit jaar voor het eerst de 'PRONKJEDEI' te Dokkum georganiseerd. Antieke sleepboten, auto's, stationaire motoren en ongeveer 60 trekkers (op de Markt). Veel van de trekkereigenaren waren lid van de OTMV en/of de AFRON en zij konden deze zaterdag kiezen uit meerdere evenementen met o.a. oude trekkers. De stemming zat er goed in en het was gezellig druk in de stad.


Klik hier voor een aantal foto's.


 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »