Iependei Wetterskip Fryslân.

27 september 2014
Op zaterdag 27 september 2014 zijn er op een groot aantal plaatsen in Friesland activiteiten geweest ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Wetterskip Fryslân. Eén van die activiteiten was bij familie Hoekstra op Tergrêft waar vanuit een boerenpraam het resultaat van waterschapswerken aan de oever van de Ee bekeken kon worden. Medewerkers en bestuursleden van het Wetterskip verzorgden de toelichting.
Vanaf Bartlehiem verzorgde Jan Drost uit Blije met zijn drie trouwe viervoeters de terugreis naar de boerderij (of andersom).
Tevens had familie Hoekstra hun boerderij opengesteld waar men de uitgebreide verzameling van boerengereedschap, werktuigen en boerenwagens kon bekijken.

Klik hier voor enkele foto''s
 

Oldtimerdag Ryptsjerk.

24 september 2014
Aangevuld met foto's van de activiteiten 27/9.

Op zaterdag 13 september 2014 is onder ideale weersomstandigheden de eerste oldtimer-dag bij De Vertakking in Ryptsjerk gehouden. Het accent lag o.a. op oude werktuigen uit zowel de landbouw als de bosbouw. Voor de landbouwwerktuigen is een beroep gedaan op de verzameling van één van de AFRON-bestuursleden. Zoals gebruikelijk levert dat vooraf nog wel enig (transport-)werk op.
Hebt u deze dag gemist, dan kunt zaterdag 27 september 2014 de collektie gereedschap en werktuigen nog bekijken bij ons bestuurslid de heer Oege Hoekstra te Tergracht nr. 1 (aan de EE ten westen van Burdaard) tijdens de open dag van Wetterskip Fryslân.

Klik hier voor enkele foto's.
 

Ploegen met één merk trekker.

13 september 2014
Op zaterdag 13 september 2014 is onder ideale omstandigheden het nationaal kampioenschap ploegen gehouden te Zeijerveld in Drente. Bijzonder aan deze wedstrijd was dat er alleen maar trekkers van één merk aan konden deelnemen. Van huis uit behoorden daarbij ook de voor dit merk gebouwde Ransomas ploegen.
Opvallend was dat bijna de helft van de 28 deelnemers ploegden met een Dreesman ploeg, gemaakt door de Fa. Dreesman, smederij in Wildervank.
De deelnemers kwamen uit verschillende streken boven de grote rivieren, zoals Den Oever en bij Rotterdam vandaan. Geploegd werd met 2 schaar getrokken rondgaande ploegen (4 deelnemers) en 2 en 3 schaar rondgaande ploegen in de hefinrichting. De hoogst gekwalificeerde deelnemers worden uitgenodigd om in Engeland deel te nemen aan 'het internationale club kampioenschap.

Klik hier voor enkele foto's.
 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »