Boerke op 't Bildt 15 maai 2016

15 mei 2016

Boerke op 't Bildt.

D'r waar feul belangstelling foor de aktiviteiten op 'e plaats fan Alco de Jong en Jacqueline Wijbenga an 'e Nije-Dyk. De mînsen konnen der even boerke in 't heden en ferleden bij 'n Bildtse boer. Ferskillende soorten boere-ark fan froeger en nou stonnen der naastnander. 'n Wereld fan ferskil en mooi om 't soa 's even te bekiken en te fergelikenen!

Klik hier voor enkele foto's.


verder lezen »
 

Vijver Zathe Jelsum 13-05-2016

13 mei 2016

Op vrijdag 13 mei 2016 organiseerde het bestuur van de AFRON een open dag op Vijverzathe te Jelsum, de boerderij waar familie Wassenaar op gewoond heeft.

Door velen lang naar uit gezien en nu eindelijk de kans om deze boerderij eens van binnen en van buiten te kunnen bekijken. Mede door de inzet van Oege Hoekstra en de medewerking van de makelaar was het mogelijk om deze dag te organiseren.

Klik hier voor enkele foto's.


verder lezen »
 

Eelke Dijkstra overleden

12 mei 2016

Op 9 mei 2016 is Eelke Dijkstra uit Kollum overleden. Dijkstra was sinds de oprichting van de Afron lid van de vereniging en van 1989 tot en met 2005 secretaris. Hij was nauw betrokken bij het ontstaan en de inrichting van het Afron-dokumintaasjesintrum te Veenklooster. Vanaf 2005 was Dijkstra erelid van de vereniging.

Het bestuur en de leden wensen mevrouw Dijkstra en familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.


 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »