In de ban van het vlasrepelen.

2 september 2015

De commissie 'Record vlasrepelen Ferwert' is volop bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. De voorbereiding verloopt naar wens, maar .... om het record van enige jaren geleden te breken van 50 'rûpelbanken' en 100 'rûpelders' zijn er nog een aantal repelbanken en repelaars nodig. Vandaar de oproep aan een ieder die nog een repelbank heeft of zelf mee wil doen op zaterdag 12 september om zich te melden bij de heer Hein Sterk te Ferwert.

Telefoon: 0518-411-798

Mobiel: 06-557 459 33

E-Mail.:


Bijgaande foto is gemaakt van het vorige repelfestijn in Ferwert.


Klik hiervoor de extra AFRON nieuwsbrief.


 

De k(n)op der Ă´f. Vlasrepelen.

31 augustus 2015

Op 12 september 2015 wordt een poging gedaan om het record vlasrepelen te verbeteren. De Afron is medeorganisator en heeft daar over een extra nieuwsbrief doen uitgaan.

Inmiddels is het vlas op donderdag 13 augustus 2015 machinaal getrokken, nadat vorige week een aantal vrijwilligers de randen van het perceel handmatig getrokken hebben om ruimte te maken voor de trekker met machines.

De machine behoorde inmiddels tot het 'agrarisch erfgoed' en is waard om bewaard te blijven.Klik hier voor het bekijken van de nieuwsbief.

Klik hier voor handmatig vlastrekken op 3 augustus 2015.

Klik hier voor enkele foto's van het machinaal trekken van het vlas.


 

Historisch Festival SĂşdwest.

30 augustus 2015

Zaterdag 29 augustus 2015.

Vandaag was de Afron aanwezig op het HistorischFestival Sûdwest in de Klameare te Bolsward.

De ruimte was beperkt om alles uit te kunnen stallen, in plaats van een groot dia scherm hadden we nu alleen de laptop op tafel en konden we toch wat filmpjes laten zien!

Er waren zo`n 28 stands met uiteen lopende zaken, er werden lezingen gehouden, er was een filmtheater en er waren activiteiten in en rond de Klameare zoals Folklore Fryslân. De Smidse

Er stond een T-Ford van Fokke v/d Meer en er lag een Blazersaak WK1 stadt Workum die bezichtigd kon worden. Er waren verscheidene mensen die even stevig met het vooronder kennis hebben gemaakt door hun hoofd te stoten!

Ondanks het mooie weer was het de hele dag gezellig druk.


Klik hier voor enkele foto's.


 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »