AFRON-bestuursleden van het eerste uur (1984).

Afron fotoarchief.

De AFRON heeft de beschikking over een groot aantal foto's die onder andere gepubliceerd zijn geweest in het voormalige Fries Landbouwblad. Een deel van deze foto's wordt gescand om zodoende op termijn een digitale foto-databank aan te kunnen leggen. Na het scannen worden de betreffende foto's beschreven. Met dit project zijn een aantal vrijwilliger in de herfst van 2008 begonnen en het eerste resultaat is te zien in het Fries Fotoarchief. We schatten in dat het hele project een aantal jaren zal kosten voordat alle materiaal verwerkt is.


Een eerste resultaat.


Op de AFRON themadag in het kader van 'Dag van de Friese landbouwgeschiedenis' is op 10 oktober 2009 een eerste selectie van de Landbouwcollectie AFRON in het Fries Fotoarchief getoond.


Mocht u belangstelling hebben om het AFRON-fotobestand in te zien neem dan gerust contact op met de secretaris van de vereniging.


Mocht u foto's of dia's, betrekking hebbend op de landbouw, willen opruimen, neem dan even contact op met één van de bestuursleden van de AFRON.


Landbouwcollectie AFRON.

Klik hier om de LANDBOUWCOLLECTIE AFRON in het Fries Fotoarchief te bekijken..


Laatst gewijzigd op 19 december 2016